پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون اجرایی معاونت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویر احمد، گفت؛ عشایر از اصیل ترین اقوام ایرانی و دنبال آن استان ما از جایگاه والایی برخوردار بوده به خاطر سبک زندگی خاص خود که مبتنی بر کوچ‌نشینی و دامداری است از مهم‌ترین منابع فرهنگی کشور به شمار می رود.

معاون اجرایی معاونت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویر احمد، گفت؛ عشایر از اصیل ترین اقوام ایرانی و به دنبال آن در استان ما از جایگاه والایی برخوردار بوده  به خاطر سبک زندگی خاص خود که مبتنی بر کوچ‌نشینی و دامداری است از مهم‌ترین منابع فرهنگی کشور به شمار می رود.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، فخرالدین معصومی افزود؛  تقویت امید به زندگی، بالابردن سطح خدمات بهداشتی درمانی و همراه و همگام بودن با سایر نقاط کشور  چرا که جامعه جامعه عشایری نیازمند برنامه‌ریزی صحیح در ارائه خدمات بهداشتی درمانی می باشد.


وی تصریح کرد؛ کوچ نشینی کهن ترین شیوه زیست بشر است، که پابرجا بودن آن تا عصر حاضر از بزرگترین جاذبه های این شیوه معیشت محسوب می شود عشایر به شیوه ای جذاب و باور نکردنی قرن ها و سال های طولانی اقدام به حفظ سنن و آداب و رسوم گذشته  بخصوص در استان ما به خود نموده اند.


مدیر گسترش توسعه وشبکه های بهداشت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ، گفت؛  مسکن عشایر و سبک زندگی آنها  موسیقی، غذاهای محلی، صنایع دستی، رقص و لباس‌های محلی به همراه آیین‌های به جای آورده جشن ها جشن های عروسی و محلی از بارزترین مشخصه ایلات و عشایر است


محمد هاشم طاعتی ابراز داشت؛ تعریف خانه بهداشت عشایری خانه بهداشت ای است که صرفاً جمعیت عشایری کوچ رو و نیمه کوچ رو را تحت پوشش دارد.


وی اضافه کرد؛  طبق دستوالعمل ارسالی از وزارت بهداشت درمان  در محل اتراق چادرهای عشایری کانکس های مخصوص  و سیار راه اندازی می شود معمولاً بهورز آن بعد از طی مراحل آموزش طبق قوانین خاص ارائه شده از همان عشایر برگزیده می شود.


مهندس طاعتی عنوان کرد؛ بهورز استخدام شده  همراه با کوچک عشایر جا به جا می‌شوند و کانکس ها در محل تجمیع اتراق  عشایر مستقر خواهند شد همچنین  استخدام بهورز عشایر بر عهده دانشگاه علوم پزشکی  مستقر در مرکز استان ها خواهد بود.


 


کارشناس واحد گسترش معاونت بهداشتی در ادامه گفت؛  خانه های بهداشت عشایری برای نزدیک به ۵۰۰ نفر جمعیت عشایر راه اندازی می شود و حداقل دارای یک بهورز زن عشایری خواهند بود با اضافه شدن حدود ۳۵۰ نفر بعدی (تا ۱۲۰۰ نفر) یا گسترده گی محل استقرار چادرها به وسعت بیش از پنج کیلومتریک بهورز ترجیحا مرد، به بهورزان خانه بهداشت اضافه خواهد شد.


فرشید جهانبین یادآور شد؛  برای ارائه خدمت مطلوب  به صورت سیار بهورزان عشایری در مسیر کوچ همراه خواهند بود به همین علت بهورزان عشایری حتماً باید از میان افراد تحصیل کرده هر ایل انتخاب و  آموزش‌های لازم و متناسب با نیازهای ایل به آنان داده شود بر اساس ضوابط درنظر گرفته شده برای بهورز عشایر طبق تبصره ۸ این دستورالعمل  با اضافه شدن هر ۳۰۰ نفر جمعیت به جمعیت پایه، یک بهورز زن اضافه خواهد شد.و بر اساس تبصره ۹ کلیه خدمات قابل ارائه در خانه‌های بهداشت عشایری به صورت فعال خواهند بود.


وی افزود؛ بر اساس تبصره ۱۰ جمعیت عشایری ساکن در هر استان در زمان اقامت در آن استان مانند به روستاییان و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر تحت پوشش برنامه پزشک خانواده به بیمه روستایی خواهند بود و سرانه این جمعیت در هر استان از طریق اداره کل بیمه سلامت استان بازای ماه‌های اقامت در آن استان به دانشگاه مربوطه پرداخت خواهد شد


 وی در پایان خاطر نشان کرد؛ این دستورالعمل  در تبصره ۱۱  آورده است، خدمات ارائه شده به جمعیت تحت پوشش خانه بهداشت عشایری تحت نظر نزدیک ترین مرکز خدمات جامع سلامت روستایی یا شهری خواهد بود و جمعیت تحت پوشش این خانه ها نیز از طبق جدول زمان بندی از خدمات ایل گردشی (معادل خدمت دهگردشی ارائه شده به جمعیت روستایی با در نظر گرفتن نیازهای خاص جمعیت اروستایی و با در نظر گرفتن نیاز های خاص جمعیت عشایر) بهره مند خواهند شد.


به گزارش وب دا: نشست مشترک مدیران گروه واحد های گسترش شهرستان ها و استان با حضور معاون اجرایی معاونت بهداشتی ، مدیر گروه واحد گسترش معاونت بهداشتی و سایر مسولان این در شبکه های بهداشت هشت شهرستان استان در سالن اجتماعت شبکه بهداشت شهرستان دنا برگزار شد.